Samenwerken

Samen, sterker!

Bij PaDam geloven we in de kracht van samenwerking om de beste zorg te bieden aan onze patiënten. Naast onze directe zorgdiensten staan wij ook open voor samenwerkingsverbanden met diverse zorgaanbieders en instellingen.

Samenwerking met algemene zorgteams
Heeft uw algemene zorgteam te maken met specifieke, specialistische zorgvragen waarvoor expertise vereist is? PaDam kan hierin een aanvulling zijn. Wij werken graag samen om een geïntegreerd zorgplan te bieden dat zowel algemene als specialistische zorg omvat.

Specialistische zorg in Verpleeg- en Verzorgingshuizen
Ook binnen instellingen zoals verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen er complexe zorgvragen ontstaan die specialistische aandacht vereisen. PaDam is bereid om hierbij te ondersteunen en samen te werken met het aanwezige zorgteam om de bewoners de best mogelijke zorg te bieden.

Het welzijn van de patiënt staat altijd centraal bij PaDam. Of het nu gaat om directe zorg aan huis of samenwerking met andere zorgprofessionals, wij streven altijd naar de beste zorgoplossingen, afgestemd op de unieke behoeften van elke patiënt.

Samenwerking met mantelzorg

Het pad van een patiënt door het medische systeem is vaak complex en dynamisch. De constante in deze reis is vaak de mantelzorger, die een uniek perspectief en inzicht biedt in de medische en emotionele behoeften van de patiënt. Hun observaties en kennis zijn van onschatbare waarde voor het diagnosticeren, behandelen en managen van medische aandoeningen.

Bij Padam erkennen we het belang van deze symbiotische relatie. Daarom hebben we een speciaal trainingsprogramma geïntroduceerd voor mantelzorgers. Dit programma heeft tot doel hen uit te rusten met de nodige medische vaardigheden om bepaalde handelingen zelfstandig en veilig uit te voeren. Of het nu gaat om het toedienen van medicatie, het monitoren van vitale functies of het uitvoeren van eenvoudige fysiotherapeutische oefeningen, we zorgen ervoor dat mantelzorgers bekwaam en zelfverzekerd zijn in hun rol.

Deze gedeelde verantwoordelijkheid tussen medische professionals en mantelzorgers zorgt voor een geïntegreerde benadering van patiëntenzorg. Het stelt ons in staat om een holistisch zorgplan op te stellen dat niet alleen gericht is op medische interventies, maar ook op het welzijn en de kwaliteit van leven van de patiënt.

De gezondheidszorg is een complex veld, maar met de samenwerking en training van mantelzorgers bij Padam, streven we ernaar om de best mogelijke zorg te leveren aan onze patiënten, terwijl we tegelijkertijd een ondersteunende omgeving bieden voor degenen die dagelijks voor hen zorgen.

Bent u geïnteresseerd in een samenwerkingsverband of wenst u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.