De transitie naar 100% elektrisch rijden

De Groene Route van PaDam: Onze Transitie naar 100% Elektrisch Rijden

Rensmarijn van Dam, de drijvende kracht achter PaDam, spreekt met een mix van vastberadenheid en enthousiasme over de toekomst van de organisatie. “We hebben een heldere visie: onze ecologische voetafdruk drastisch verminderen. Een belangrijke stap hierin is de volledige overstap naar elektrisch rijden, die we in 2025 voltooid willen hebben,” zegt ze vol overtuiging.

Maar deze transitie gaat niet zonder uitdagingen:

  • “Momenteel hebben we diverse leaseauto’s onder langlopende contracten,” legt Rensmarijn uit. “In samenwerking met onze leasemaatschappij zoeken we naar mogelijkheden om deze contracten eerder te beëindigen of om te zetten naar elektrische varianten.”
  • “Daarnaast vergt de overstap in eerste instantie een hogere investering, waardoor de financieringsbehoefte toeneemt,” zegt ze verder. “Echter, dankzij gedegen voorbereiding met onze financiële afdeling past dit binnen onze begroting. Sterker nog, op de langere termijn voorzien we een aanzienlijke besparing op autokosten.”

Maud, een van de medewerkers, benadrukt een ander voordeel: “Ik vind het geweldig hoe PaDam niet alleen denkt aan het grote geheel, maar ook aan de praktische kant voor ons. Veel van ons gebruiken de auto ook privé. De overstap naar elektrisch rijden betekent dat ik een laadvoorziening thuis nodig heb. Gelukkig denkt PaDam hier actief in mee en ondersteunt ons hierbij.”

Deze groene beweging is een statement: PaDam is vastberaden om voorop te lopen in de transitie naar een duurzamere zorg. “Investeringen die we nu doen, zijn een belofte voor een schonere toekomst,” concludeert Rensmarijn van Dam.

Wist je dat

Samen met ons team rijden we dagelijks meer dan 700 kilometer aan ritten. Als we dit met een benzine-auto doen, zou dat jaarlijks neerkomen op een uitstoot van ongeveer 41.315 kg CO2, gezien een benzine-auto gemiddeld 2,31 kg CO2 per liter brandstof uitstoot. Door over te stappen op elektrisch rijden, kunnen we deze uitstoot reduceren naar 0!

Trajecten, een kijkje achter de schermen

In onze trajecten duiken we diep in de kernthema’s die PaDam vormgeven. Van innovatie en duurzaamheid tot e-health en de kracht van teambuilding. Om een echt beeld te krijgen van de praktijk, hebben we zowel managers als medewerkers laten interviewen. Ontdek hoe we voortdurend streven naar een toekomstbestendige zorg, waarbij zowel de patiënt als het team centraal staan.