Verbinden ondanks afstand​

In de uitgestrekte wereld van zorg aan huis, zijn onze medewerkers altijd in beweging. Lisanne legt uit: “Onze medewerkers reizen van patiënt naar patiënt, leveren uitzonderlijke zorg en vormen de ruggengraat van onze organisatie. Maar met iedereen die zo verspreid werkt, rijst de vraag: hoe behouden we die essentiële teamgeest?”

Rensmarijn knikt instemmend en voegt toe: “Precies, hoewel we allemaal individuele paden bewandelen, vormen we samen één geheel. Dit team verdient net zoveel zorg en aandacht als de patiënten die we bedienen.”

Bij PaDam hebben we de handen ineengeslagen om inventieve teambuilding-initiatieven te ontwikkelen die de fysieke afstanden overbruggen. Lisanne licht toe: “We organiseren workshops, trainingen en teamuitjes. Hierbij gaat het niet alleen om het opdoen van kennis, maar vooral om het echt leren kennen van je collega’s.”

Rensmarijn haakt hierop in: “Tijdens diensten is er veel onderling contact via telefoon. Geloof me, dat gaat zeker niet alleen over werk.” Beiden lachen.

Lisanne benadrukt dat het niet alleen om de gezellige telefoongesprekken en evenementen gaat: “Het zit hem in de cultuur. Een cultuur waarin iedereen zich gewaardeerd en erkend voelt.”

Rensmarijn sluit af met: “Elke medewerker is uniek en essentieel voor PaDam. En ondanks de uitdagingen van afstand, zijn we samen sterker dan ooit.”

Gepassioneerd over thuiszorg en op zoek naar een betekenisvolle rol? Sluit je aan bij het PaDam-team en maak het verschil in specialistische thuisverpleging. Ontdek de kansen, groei met ons mee.
Bekijk vacatures

Trajecten, een kijkje achter de schermen

In onze trajecten duiken we diep in de kernthema’s die PaDam vormgeven. Van innovatie en duurzaamheid tot e-health en de kracht van teambuilding. Om een echt beeld te krijgen van de praktijk, hebben we zowel managers als medewerkers laten interviewen. Ontdek hoe we voortdurend streven naar een toekomstbestendige zorg, waarbij zowel de patiënt als het team centraal staan.